Skip til hoved indholdet
    Hjem Frivillige tilbud Vil du være frivillig?

Vil du være frivillig?

Der findes mange gode muligheder for at gøre en forskel

Frivilligjob

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde med mere end 9.000 jobopslag årligt fra frivillige foreninger og andre organisationer, der har frivillige aktiviteter.

Frivilligjob arbejder for at vise bredden i det frivillige arbejde og inspirerer mennesker til at finde netop det frivillige arbejde, der matcher deres interesser og kompetencer. Derfor er der meget få grænser for, hvem der må bruge Frivilligjob.dk til at søge frivillige. Side om side med opslag fra traditionelle foreninger som Røde Kors, DGI og Det Danske Spejderkorps finder du opslag fra fx græsrodsorganisationer, socialøkonomiske virksomheder og projekter, der er igangsat af offentlige institutioner.

Det er gratis at bruge Frivilligjob.dk, både for dig, der vil være frivillig, og for dig, der søger frivillige til din forening eller organisation (for kommunale eller offentlige organisationer er der dog en mindre brugerbetaling).

Det er nemlig vigtigt for Frivilligjob, at alle har mulighed for at bruge siden - også små og nystartede foreninger, der ikke har midler til annoncering andre steder. Friviligjob.dk har eksisteret siden 2005 og er et projekt under Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark (FriSe). 

Frivilligjob er et non-profit projekt, der er finansieret af pulje- og fondsmidler. Størstedelen af finansieringen kommer fra Social- og Indenrigsministeriet.

Mentorordning

Vil du som privatperson, eller i forbindelse med din arbejdsplads, yde en ekstra social indsats, så bliv mentor eller hjerteven for et ungt menneske, der står i en sårbar situation.

Din opgave som mentor eller hjerteven

Som mentor eller hjerteven bruger du tid med et ungt menneske, som har brug for et lyttende øre og måske indimellem et kærligt puf.

Som mentor eller hjerteven for en ung er du en stabil og meningsfuld relation i den unges liv. Du hjælper den unge med at få øje på egne ressourcer og kompetencer, deler ud af dine egne livserfaringer og støtter den unge i øget selvstændighed og til at få et større selvværd, der giver den unge mod til at stå på egne ben.

Du skal bare være dig selv, ingen særlige krav til uddannelse eller faglighed er nødvendig.

De to frivillige foreninger HUSRUM og Come Together søger for, at du bliver matchet med en ung, som passer til lige præcis dig.

Tidsforbrug

Du mødes med den unge et par gange om måneden i minimum et halvt år til et helt år, fx omkring en fælles interesse, en gåtur, hvor I snakker om det, der fylder for den unge eller en kop kaffe.

Det er dog helt op til jer, hvad I har lyst til at lave, når I er sammen.

 

 

Hold dig opdateret med nyt fra Flere i Fællesskaber

Funktionspostkasse: Flereifaellesskaber@silkeborg.dk 

Fællesskabsguiden kontaktes på: 20 18 68 47

Sekretariatet kontaktes på: 24 80 15 34